Att fynda på loppis och auktion

För att något ska klassas som antikvitet ska det vara minst 100 år gammalt. Gamla hantverk är vanligtvis av mycket bra kvalitet. En grundregel som gäller i de flesta fall för att föremålet ska ha ett högt värde är att det ska vara helt. Därför bör du syna det du tänker köpa. Har det skarvar och sprickor eller har det någon gång lagats? Om du ska på auktion är det därför bra att gå på visningen som är innan auktionen börjar. Då kan du se närmare på de möbler eller föremål du är intresserad av.

Tänk på att det ofta går trender även när det gäller gamla saker. Därför kan det vara så att många är intresserade av samma föremål. Bestäm dig innan för hur långt upp i pris du är villig att gå. Under auktionens gång är det lätt att bli entusiastisk och ge mer än vad du egentligen vill. Du som tycker om att fynda på loppis vet säkert att här kan man hitta allt mellan himmel och jord. Om du är ute efter att hitta saker som är eller kan bli värdefulla bör du vara påläst. Det är bra att ha kunskap om olika designers och formgivare och under vilka årtionden de verkade. När det anordnas en loppis bör du gå dit så tidigt som möjligt för de bästa fynden går förstås åt först. Dessutom bör du ha ett öga för guldkornen och vara beredd på att själv leta reda på det du vill ha. Att hitta något som kan visa sig vara värdefullt är förstås kul men större delen av loppisbesökarna vill hitta något som de tycker om.

Att handla med hjärtat men ändå ha kunskap om historia, epoker och formgivare är den bästa kombinationen för dig som vill handla på loppis. Då får du möbler och andra saker som är värda sitt pris, som du tycker om och som passar hemma hos dig. Det är ju alltid bra om sakerna även har ett andrahandsvärde så att du kan sälja dem utan att du gör en förlust om du inte längre vill ha dem.